Čistič mlecích kamenů mlýnků PULY GRIND

Nacházíte se zde:

Čistič mlecích kamenů mlýnků PULY GRIND

Čistič mlecích kamenů mlýnků PULY GRIND

víte že 50% úspěchu při přípravě kávy je dokonale čistý mlýnek kávy? Při mletí čerstvé kávy se na mlecích kamenech usazují oleje z kávy, tak jako kuchyňské nože po krájení umýváte, i mlecí kameny potřebují čištění. Je jedno zda máte mlýnek s průběžným (fresh) mletím, se zásobníkem, konické nebo ploché kameny..

o vše se postará PULY GRIND

Ukážeme si tedy správný postup (náš mlýnek je s průběžným (fresh) mletím, ale jak jsem psal výše, nezáleží na typu)

Potřebujete 

  • PULY GRIND
  • ubrousek na čištení, nebo útěrku
  • 10 minut času
  • spokojenost zaručena

Mlýnek vždy při čištění vypneme

uzavřeme klapkou kávu v násepce abychom mohli násepku sejmout

zasunutím dovnitř 

potom sejmeme násepku i s kávou z mlýnku

zrnka z hrdla mlýnku vysypeme, mlýnek je stále vypnutý

útěrkou nebo hadříkem pečlivě vyčistíme hrdo od zbytků kávy

(ano, přiznávám, mlýnek jsem měl puštěný a šlo minimálně o prsty) 

čistý mlýnek je prokazatelně veselejší :-)

a teď to přijde...

máme tedy PULY GRIND

z krabičky vyjmeme jednu porci

vsypeme do hrdla mlýnku

(vidíte, je vypnutý :-))

vrátíme zpět násepku s kávou

posunutím klapky ven otevřeme vsyp kávy, zapneme mlýnek 

vymeleme kávu včetně granulek PULY GRINDu dokud se nesype jen káva (jsou to asi 4 porce kávy) 

pokud se sype jen káva

máme hotovo

nyní jsou mlecí kameny čisté, zbavené olejů kávy, připravené pro další práci

UPOZORNĚNÍ:

káva má podstatně vyší cremu a lepší extrakci!!! 

kdy je dobré PULY GRIND použít?

minimálně jednou týdně, skutečně výrazně ovlivňuje čistotu mlecích kamenů, má vliv také na chuť kávy, vždy je totiž připravena bez staré použité kávy. 

PULY GRIND samozřejmě doporučuje 11 z 10ti nejvíc nejchytřejších baristů :-) 

neváhejte tedy s objednáním, nakupovat můžete rovnou ZDE 

 

 

p.s foceno mobilem, i přes značné riziko zapnutého mlýnku se nic naštěstí nestalo, myslete prosím na vypnutí mlýnku při manipulaci se sejmutou násepkou kávy kdy jsou odkryté mlecí kameny, aby nedošlo ke zranění

Michal Dvořák

zakladatel a spolumajitel českého zastoupení firmy

Jak vybrat kávu
Jak vybrat kávu
Směsi káv PAVIN CAFFE se vyrábějí metodou pražení, kterou můžeme definovat jako řemeslnou. Kávu máme vždy skladem čerstvě praženou. U žádné naší kávy nepřevažuje kyselost. Užijte si s námi espresso "made in Italy"
Jak kávu skladovat
Jak kávu skladovat
správné skladování kávy ovlivňuje její chuť a životnost. Obecně platí, že čerstvá káva je týden po otevření z originálního obalu. Nejlepší skladování je také ve speciální dóze k tomu určené. Tuto si pohodlně objednáte v našem e-shopu.
Co vše je k přípravě potřeba
Co vše je k přípravě potřeba
to je velmi rozsáhlé téma, skoro jako ve známém filmu: budete potřebovat - úpravu vody, mlýnek, kávovar, tamper, hrnky, konvičky na pěnění mléka, váhu, ale hlavně vynikající kávu na vstupu celého procesu a tu my pro Vás máme