BIOLOGICO
100% BIO ARABICA / 1000 g / Zrnková káva s obsahem kofeinu 0,9 - 1,3 %
Certifikace organického farmářství - CE 834/2007, ITBIO005T707001.
| Kategorie: | Zrnková káva |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 8008715241291 |
| ? Druh kávy: | 100% BIO Arabica |
BIOLOGICO
100% BIO ARABICA / Zrnková káva s obsahem kofeinu 0,9 - 1,3 %.
Káva je s certifikací organického farmářství - CE 834/2007, ITBIO005T707001.
Vyrobeno v Itálii společností Caffè Pavin S.R.L.
Vybraná a certifikovaná káva s obzvláště jednolitým tvarem a barvou, pocházející z certifikovaného ekologického zemědělství, která espresu dodá velmi jemné a rafinované tóny, doplněné svěží typickou jemnou kyselostí nejlepších odrůd Arabicy. V naší BIO směsi používáme výhradně kávy z plantáží v Mexiku.
Mexiko je typická oblast pěstování kávy malými farmáři kteří hospodaří dle zásad BIO pěstování. Káva se pěstuje na plantážích v nadmořské výšce 1500 - 2000 m, vyznačuje se většími zrny a je oblíbená zejména pro espresso směsi, velmi vhodná také pro alternativní přípravy. Díky pěstování ve vyšších nadmořských výškách vyniká citronově jablečnou aciditou a vyváženou sladkou chutí čokolády a karamelu.
Lidé v PAVIN CAFFE, se rozhodli pomocí nadace „Fondazione Fratelli Dimenticati“ přispívat na stavbu kolejí ke škole Bakuseachi v Sierra Tarahumara ve státě Chihuahua.
Z každého prodaného kg BIO kávy je část výtěžku věnována do fondu na výstavbu infrastruktury v Mexiku. Negramotnost je aktuálním problémem v Mexiku a s touto iniciativou lidé v PAVIN CAFFE chtějí, aby bylo vzdělání přístupné i pro děti narozené v těchto nepřístupných oblastech.
Káva ARABICA vybraných odrůd pro BIO směs prošla procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici.
Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.
Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.
Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.
Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
