ESPRESSO BAR
SMĚS ARABICA a ROBUSTA / 1000 g / Zrnková káva
Naše nejprodávanější kavárenská směs.
| Kategorie: | Zrnková káva |
|---|---|
| Hmotnost: | 1 kg |
| EAN: | 8008715110870 |
| ? Druh kávy: | Směs Arabica a Robusta |
ESPRESSO BAR
SMĚS ARABICA a ROBUSTA / Zrnková káva
Naše nejprodávanější kavárenská směs.
Vyrobeno v Itálii společností Caffè Pavin S.R.L.
Vynikající směs pro dokonalé espresso, kterému dodává velmi jemný, harmonický a výrazný charakter a bohaté tělo spolu s velmi sametovou pěnou, dokonalá rovnováha jemnosti a živosti.
Naše směs káv odrůdy Arabica pro ESPRESSO BAR je především z kávových plantáží Brazílie, Kolumbie a Peru. Do směsi ESPRESSO BAR používáme také odrůdy káv Robusta z kávových plantáží Indie a Vietnamu. Směs káv pro ESPRESSO BAR vychází z naší kávy SUPERBAR, pro ESPRESSO BAR je použito více robusty, jedná se tedy o silnější kávu, velmi oblíbenou našimi zákazníky pro chuťovou stálost.
Kávová zrnka s obzvláště jednolitým tvarem a barvou espressu dodá velmi jemný a harmonický charakter, dokonalá harmonie bohatých květinových a ovocných tónů s jedinečnou chutí. Robusta pomáhá vyvážit chuť do tónů hořké čokolády pro každodenní espresso. Směs také velmi dobře vyniká v mléčných nápojích.
Káva Arabica i robusta vybraných odrůd pro směs ESPRESSOBAR prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.
Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.
Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.
Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.
Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
