Něco málo o PAVIN CAFFE

Nacházíte se zde:

NA TRHU JSME JIŽ TÉMĚŘ 70 LET

Na začátku 20. století v Tombolo, malé vesnici v provincii Padova, rodina Cesare Pavina vedla Caffe Commercio.

Kromě Caesareho v rodinném podniku pracovala také manželka Elisa. Měli dva syny: Raffaela a Luigiho.

V Caffe Commercio prodávali svým zákazníkům kromě vína a lihovin i kávu. Káva byla návštěvníky kavárny velmi oceňována a v průběhu let se stala hlavním podávaným nápojem.

Bohužel, v pouhých 32 letech, během obchodní cesty pro Caffe Commercio, Cesare zemřel při dopravní nehodě.

Toto neštěstí neovlivnilo vůli rodiny pokračovat v činnosti tak drahé Cesarovi, a proto Elisa nadále řídila Caffe Commercio.

V roce 1949 se jeho synové Raffaele a Luigi rozhodli koupit nepražená kávová zrna, a začali s pražením vlastní kávy. Po různých testech vytvořili perfektní směs nezaměnitelné chuti. Za několik let se káva podávaná v Caffe Commercio stala nejlepší v provincii a okolí a začala přitahovat zákazníky nejen z okolí.

Káva bratří Pavinů se rozšířila a byla stále více žádána. Zpočátku se pražila v malé ruční 20kg pržičce a prodávala osobně Luigim, který na jízdním kole doručoval malé balíčky z PAVIN CAFFE.

Brzy bylo kolo nahrazeno prvním autem pro rozvoz, Fiatem Topolino 500 C.

My víme, že tohoto okamžiku pokračoval vývoj společnosti PAVIN CAFFE správným směrem a započalo získávání nových trhů.

V šedesátých a sedmdesátých letech, vedle trhu HO.RE.CA., byl na vzestupu také prodej kávy v obchodech, které kávu prodávaly spotřebitelům hlavně pro přípravu moka kávy.

Pro PAVIN CAFFE byly v 80. a 90. letech rozhodujícími zákazníky hlavně kavárny a restaurace a firma se rozhodla nadále cílit na kavárenský trh, spíše než na velkoobchod, který se postupně rozvíjel v supermarketech.

Začátkem posledního desetiletí vstoupila do společnosti třetí generace Pavinů se silnou touhou po inovaci vycházející především ze snahy zahájit nové obchodní vztahy se zahraničím. Důvodem bylo především povědomí, že zahraniční trhy představují skvělou příležitost pro prodej potravin a nápojů vyrobených v Itálii. Kromě toho zde byla i osobní motivace spojená s velkou otevřeností a zájmem o svět a různé kultury. Tento postoj byl charakteristický pro území, v němž má společnost své kořeny. Od počátku minulého století hrál zahraniční obchod významnou roli jak v hospodářském rozvoji, tak v kulturním obohacení oblasti.

Jak vybrat kávu
Jak vybrat kávu
Směsi káv PAVIN CAFFE se vyrábějí metodou pražení, kterou můžeme definovat jako řemeslnou. Kávu máme vždy skladem čerstvě praženou. U žádné naší kávy nepřevažuje kyselost. Užijte si s námi espresso "made in Italy"
Jak kávu skladovat
Jak kávu skladovat
správné skladování kávy ovlivňuje její chuť a životnost. Obecně platí, že čerstvá káva je týden po otevření z originálního obalu. Nejlepší skladování je také ve speciální dóze k tomu určené. Tuto si pohodlně objednáte v našem e-shopu.
Co vše je k přípravě potřeba
Co vše je k přípravě potřeba
to je velmi rozsáhlé téma, skoro jako ve známém filmu: budete potřebovat - úpravu vody, mlýnek, kávovar, tamper, hrnky, konvičky na pěnění mléka, váhu, ale hlavně vynikající kávu na vstupu celého procesu a tu my pro Vás máme