Káva 100% BIO arabica PAVIN CAFFE

Nacházíte se zde:
Káva 100% BIO arabica PAVIN CAFFE
VHODNÉ PRO:
Dostupnost: skladem


Cena:   1 139 Kč
Počet:
VLOŽIT DO KOŠÍKU

káva 100% BIO arabica PAVIN CAFFE

100% bio

Vybraná a certifikovaná káva s obzvláště jednolitým tvarem a barvou, pocházející z certifikovaného ekologického zemědělství, která espresu dodá velmi jemné a rafinované tóny, doplněné svěží typickou jemnou kyselostí nejlepších odrůd Arabicy. V naší BIO směsi používáme výhradně kávy z plantáží v Mexiku. 

Mexiko je typická oblast pěstování kávy malými farmáři kteří hospodaří dle zásad BIO pěstování. Káva se pěstuje na plantážích v nadmořské výšce 1500 - 2000 m, vyznačuje se vetšími zrny a je oblíbená zejména pro espresso směsi, velmi vhodná také pro alternativní přípravy. Díky pěstování ve vyšších nadmořských výškách vyniká citronově jablečnou aciditou a vyváženou sladkou chutí čokolády a karamelu. 

Káva s nízkým obsahem kofeinu 0,9 - 1,3%

Lidé v PAVIN CAFFE, se rozhodli pomocí nadace „Fondazione Fratelli Dimenticati“ přispívat na stavbu kolejí ke škole Bakuseachi v Sierra Tarahumara ve státě Chihuahua. 

Z každého prodaného kg BIO kávy je část výtěžku věnována do fondu na výstavbu infrastruktury v Mexiku. Negramotnost je aktuálním problémem v Mexiku a s touto iniciativou lidé v PAVIN CAFFE chtějí, aby bylo vzdělání přístupné i pro děti narozené v těchto nepřístupných oblastech. 

Káva ARABICA vybraných ordůd pro BIO směs prošla procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici.

Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.

Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.

Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.

Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.

káva je s certifikací organického farmářství - CE 834/2007, ITBIO005T707001

Nyní je tedy pouze a jen na Vás jak si vychutnáte naši kávu ve Vašich podmínkách 


Zpět na výpis
Jak vybrat kávu
Jak vybrat kávu
Směsi káv PAVIN CAFFE se vyrábějí metodou pražení, kterou můžeme definovat jako řemeslnou. Kávu máme vždy skladem čerstvě praženou. U žádné naší kávy nepřevažuje kyselost. Užijte si s námi espresso "made in Italy"
Jak kávu skladovat
Jak kávu skladovat
správné skladování kávy ovlivňuje její chuť a životnost. Obecně platí, že čerstvá káva je týden po otevření z originálního obalu. Nejlepší skladování je také ve speciální dóze k tomu určené. Tuto si pohodlně objednáte v našem e-shopu.
Co vše je k přípravě potřeba
Co vše je k přípravě potřeba
to je velmi rozsáhlé téma, skoro jako ve známém filmu: budete potřebovat - úpravu vody, mlýnek, kávovar, tamper, hrnky, konvičky na pěnění mléka, váhu, ale hlavně vynikající kávu na vstupu celého procesu a tu my pro Vás máme