káva Espressobar - směs arabica a robusta

Nacházíte se zde:

SLEVA 10 %

káva Espressobar - směs arabica a robusta
Dostupnost: skladem


Cena:   662 Kč
Počet:
VLOŽIT DO KOŠÍKU

káva Espressobar - směs arabica a robusta

Vynikající směs pro dokonalé espresso, kterému dodává velmi jemný, harmonický a rafinovaný charakter a plné tělo spolu s velmi sametovou pěnou, dokonalá rovnováha jemnosti a živosti. Naše nejprodávanější kavárenská směs.

Naše směs káv odrůdy Arabica pro ESPRESSOBAR je především z kávových plantáží Brazílie, Kolumbie a Peru, do směsi ESPRESSOBAR používáme také odrůdy káv Robusta z kávových plantáží Indie a Vietnamu. Směs káv pro ESPRESSOBAR vychází z naší kávy SUPERBAR, pro ESPRESSOBAR je použito více robusty, jedná se tedy o silnější kávu, velmi oblíbenou našimi zákazníky pro chuťovou stálost. 

Kávová zrnka s obzvláště jednolitým tvarem a barvou; espressu dodá velmi jemný a harmonický charakter, dokonalá harmonie bohatých květinových a ovocných tónů s jedinečnou chutí. Robusta pomáhá vyvážit chuť do tónů hořké čokolády pro každodenní espresso. Směs také velmi dobře vyniká v mléčných nápojích.

Káva Arabica i robusta vybraných ordůd pro směs ESPRESSOBAR prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.

Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.

Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.

Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.

Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.

Nyní je tedy pouze a jen na Vás jak si vychutnáte naši kávu ve Vašich podmínkách 


Zpět na výpis
Jak vybrat kávu
Jak vybrat kávu
Směsi káv PAVIN CAFFE se vyrábějí metodou pražení, kterou můžeme definovat jako řemeslnou. Kávu máme vždy skladem čerstvě praženou. U žádné naší kávy nepřevažuje kyselost. Užijte si s námi espresso "made in Italy"
Jak kávu skladovat
Jak kávu skladovat
správné skladování kávy ovlivňuje její chuť a životnost. Obecně platí, že čerstvá káva je týden po otevření z originálního obalu. Nejlepší skladování je také ve speciální dóze k tomu určené. Tuto si pohodlně objednáte v našem e-shopu.
Co vše je k přípravě potřeba
Co vše je k přípravě potřeba
to je velmi rozsáhlé téma, skoro jako ve známém filmu: budete potřebovat - úpravu vody, mlýnek, kávovar, tamper, hrnky, konvičky na pěnění mléka, váhu, ale hlavně vynikající kávu na vstupu celého procesu a tu my pro Vás máme