Káva Extrabar - směs arabica a robusta

Nacházíte se zde:
Káva Extrabar - směs arabica a robusta
VHODNÉ PRO:
Dostupnost: skladem


Cena:   679 Kč
Počet:
VLOŽIT DO KOŠÍKU

káva EXTRABAR - směs arabica a robusta

Káva EXTRABAR je především z kávových plantáží Brazílie a střední Ameriky /arabika/,  robusta je z kávových plantáží Vietnamu, Indie. EXTRABAR je složen přibližně z poloviny robusty a poloviny arabiky, jedná se tedy o silnější kávu, vynikne v mléčných nápojích. Pro vysoký obsah kofeinu, sílu chuti a vyváženou hořkost i kyselost tuto kávu doporučujeme pro restaurace, káva má vysokou pěnu, silnou vůni čokolády a velmi chutná i jako lungo - prodloužená káva. 

EXTRABAR má tedy obzvláště jednoznačný charakter, plné a intenzivní tělo spolu s velmi atraktivní pěnou

Káva s vysokým obsahem kofeinu 2,5 - 2,9%

Káva Arabica i robusta vybraných ordůd pro směs EXTRABAR prošla většinou procesem sklizně promytou metodou, kdy se sklizené kávové třešně po sběru z kávovníků pomocí vody a pohybem třešní v protíracím stroji zbaví slupky. Surová kávová zrnka jsou obalena musiláží (dužinou), tato se odstraní a očištěná surová zrnka kávy se suší na slunci - vyvýšených roštech, případně také na betonové zemi. Zrnka se pravidelně obracejí aby došlo k rovnoměrnému vysušení. Po dosažení optimálních vlastností a správně vysušená se balí do jutových pytlů pro expedici. Někteří farmáři používají také naturální - suchý proces. Kávové třešně se pouze propláchnou vodou pro zbavení nečistot, přemístí se na sušící plochy - venku pod sluncem, nebo také na sušící lůžka a zde asi dva týdny vysychají. Po usušení jsou zrna tmavě hnědá. Obecně platí. že mokrý proces pomáhá uvolnit přirozené chuti kávy, zvýrazňuje všechny vlastnosti kvalitní kávy. Suchý proces se používá více tam kde není mnoho vody pro zpracování.

Naši kávu pro Vás v Itálii nezpracováváme v silech roboticky ale ručně, každý pytel šetrně smícháme pro pražení v přípravné "vaně", v optimálním poměru vybraných káv pro daný chuťový profil tato káva putuje do předehřátého pražícího stroje PROBAT. Zde probíhá proces šetrného pomalého pražení při optimální nižší teplotě.

Po procesu pražení, následného chlazení se káva přesune do zásobníku pro nutnou deoxidaci, po nezbytných dnech odpočinku projde procesem balení.

Kávu objednáváme čerstvou s minimálními prostoji od výroby, v množství předpokládaného prodeje do třiceti dnů od přepravy. Vybíráme přepravce s dodáním do druhého dne, odpadají tedy teplotní šoky při transportu a káva je skutečně ve vysoké kvalitě čerstvá připravena k expedici.

Obaly jsou uzavřeny svařováním v průběžné baličce, baleny v ochranné atmosféře a vybaveny jednocestným ventilem a splňují i nejnáročnější požadavky pro moderní skladování potravin.

Nyní je tedy pouze a jen na Vás jak si vychutnáte naši kávu ve Vašich podmínkách 


Zpět na výpis
Jak vybrat kávu
Jak vybrat kávu
Směsi káv PAVIN CAFFE se vyrábějí metodou pražení, kterou můžeme definovat jako řemeslnou. Kávu máme vždy skladem čerstvě praženou. U žádné naší kávy nepřevažuje kyselost. Užijte si s námi espresso "made in Italy"
Jak kávu skladovat
Jak kávu skladovat
správné skladování kávy ovlivňuje její chuť a životnost. Obecně platí, že čerstvá káva je týden po otevření z originálního obalu. Nejlepší skladování je také ve speciální dóze k tomu určené. Tuto si pohodlně objednáte v našem e-shopu.
Co vše je k přípravě potřeba
Co vše je k přípravě potřeba
to je velmi rozsáhlé téma, skoro jako ve známém filmu: budete potřebovat - úpravu vody, mlýnek, kávovar, tamper, hrnky, konvičky na pěnění mléka, váhu, ale hlavně vynikající kávu na vstupu celého procesu a tu my pro Vás máme